Jobbigt start för A-laget och topposition för B-laget efter omgång 1

2017-05-25 13:53
Den första av total tre omgångar av Svenska serien har spelats och starten för förstalaget blev inte så bra som förhoppningen inför matchhelgen.
  • Uppdaterad: 2017-05-25 13:55

Det började annars oerhört bra med bra spel (en av helgens lägsta lagrundor) och en väldigt enkel seger mot Kungälv 2 med 172-225. Bäst i laget var Fredrik Wallin på 30 slag.

Både i andra matchen mot hemmalaget Malmö och i tredje matchen mot Gullbergsbro kommer vi vi redan från start i alldeles för stora underlägen som vi aldrig kan hämta in. Då vi inte heller spelar speciellt bra. Förlust med 199 mot 183 respektive 202 mot 193. Bästa i laget Andreas Carlsson som med sin 34a har enda grönvarvet dessa två matcher.

Sista matchen på lördagen är väl den som är mest bitter hela helgen då vi anförda av en storspelande Marielle (bäst på 30 slag) leder komfortabelt inför sluttampen. Men katastrofalt spel från flertal håll på slutet med bland annat 7 överslag på bana 18 gör att Nässjö kan knipa vinsten med 2 slag och förlust 181-179.

Söndagsmorgon startar med match mot Linjen och de de spelar uselt är segern aldrig hotad trots att inte heller vi spelar på topp. Det blir vinst med 199 mot 217.

Helgens nästsista match är mot Sjöviken och de dessa spelar oerhört bra och vårt självförtroende inte är på topp blir det en klar förlust med 14 slag. Resultatet blir 187-173 där Linus Elek är bäst i laget med sin 34-runda.

Avslutande matchen mot Olofström blir en svängig historia där vi ger motståndarna en ledning med nästan 20 slag i starten. Vi spelar som vanligt väldigt bra i mittenpartiet och är nästan ifatt men tyvärr kommer de flertalet bommar precis i det läger, bland annat på bana 18, och motståndarna kan hålla undan och vinna med 188 mot våra 193. Wallin bäst på 33 slag.

Bäst denna helg var Fredrik Wallin på 36,5 men resten av laget hamnade också på mellanröda snitt och vi var väldigt jämna men låg allihop lite för högt resultatmässigt. Förutom i första matchen var det tyvärr alltid svartvarv inblandade och vi startade ofta knackigt och hade dåliga avslutningar vilket innebar att den sista vinnarinstinkten saknades. Lagsnittet landade på 38,1 och i tabellen ligger vi nu sexa på 4 poäng. Med fyra poäng upp till fjärdeplatsen samt att vi har våra två på papperet bästa omgångar kvar (eternit och betong) ska vi klara vår målsättning att hamna på övre halvan!

Andralaget spelade på Lunnens EB i Trollhättan och med bra och jämnt spel vann man mycket övertygande de fyra första matcherna innan man föll knappt i seriefinalen mot Göteborg BGK. Laget hade klart lägsta slagantal och på raka listan var Jens Bergström och David Gustavsson i topp. Med sina 8 poäng är Askim och bättre slagantal är man också i topp i serien tillsammans med Göteborg och sedan följer Jönköping 2 med sina 6 poäng.

De som deltog och representerade föreningen på ett förtjänstfullt sätt denna omgång var:

Malmö: Andreas Carlsson, Peter Eisenschmidt, Rasmus Schedin, Linus Sundström, Marielle Svensson, Fredrik Wallin samt coach Pauli Kuikka

Trollhättan: Jens Bergström, Gunnar Bengtsson, Marcus Brodd, Ulla Forsman, David Gustafsson och Magnus Karlsson

Nästa omgång för båda lagen spelas i början av juni på hemmaplansbetong i Askim för A-laget och på Gullbergsbros Europabana för B-laget.

Askimsbadet, Box 23
42121 Västra Frölunda