Gångna seriespelshelgen

08 NOV 2011 12:02
Askim fick en trevande start på inomhussäsongen.
  • Skapad: 08 NOV 2011 12:02

I helgen var det dags för seriespel inomhus i division 1, efter förra vinterns serieseger i tvåan. Spelplatsen var Borås och underlaget filt och efter mycket bra spel på träningen såg det ljust och lovande ut. Motståndet i första matchen stod Tuve för och laget startade bra, bland annat på grund av att nyförvärvet och startmannen Peter E spikade 7 av de första nio banorna. Efter det inledande kommandot blev det tyvärr sedan lite ofokuserat och slarvigt spel och matchen gled ur händerna allt för lättvindigt till en stor förlust och resultatet 169 mot 153. Match nummer två var mot Göteborg och här var det betydligt bättre skärpa och koncentration, utan att för den skull vara helt perfekt, och det blev till slut en stabil seger med elva slag där Anton hade bästa varvet med 30. Slutresultatet i denna match stannade på 161-172.

I dagens tredje match var det Gullbergsbro som stod för motståndet och vi fick en mycket bra start och tog tag i taktpinnen i denna matchen och trots bra spel av motståndarna kom de inte ifatt då laget spelade riktigt bra. På slutet var det riktigt imponerande att skåda då spelarna knappt missade en bana eller vad sägs om att på de 17 banorna som spelades sist användes endast 21 slag!
Matchen vanns med 153 slag mot motståndarnas 159.

Nästsista matchen var mot det nyblivna elitserielaget Kungälv som spelat övertygande men vi stod upp bra och gav dem en match, då till exempel Brodd fick till ett 29-varv. Men efter att de gjorde ett byte och deras inhoppare spikat de sista 7 banorna samt att deras slutman Eirik, som var totalbäst i helgen, spelade i stort sett felfritt förlorade vi till slut med 158 mot 150.

Helgens sista match var mot jumbon Uddevalla och efter halva matchen ledde laget, med vad vi trodde, betryggande med ett tiotalet slag och en falsk säkerhet infann sig. Som så ofta visade sig att underskattning inte är en bra förutsättning i idrott då plötsligt flera spelare missade och en till synes säker ledning förvandlades till underläge med några slag och sådan var ställningen med ett fåtal banor kvar att spela. Några slag plockades tillbaka men när endast sista banan för slutmännen var kvar att spela låg vi under med ett slag och Mattias som spelade bra och gick in på 28 slag fick tyvärr en tvåa. Uddevallas ankare, Gunnar, som spelat fantastiskt det här varvet skulle vid en spik tangera banrekordet (23) men han slog en trea vilket resulterade i att poängen delades.

Summering.
5 poäng av 10 möjliga och en tredjeplats i tabellen efter en helg med blandat spel, där vi tyvärr inte kom upp i samma standard som under träningen. Lagbäst blev Magnus med 30,3 i snitt och bästa varvet stod Strand för med sitt 26-varv. Spelmässigt var det som bäst i mitten av omgången, men tyvärr var inledningen och avslutningen en bit ifrån kapaciteten laget besitter. Nästa omgång går på EB i vår hemmahall och förhoppningen är att laget där ska höja nivån på spelet några nivåer och vara med och slåss i toppen av serien.

Laget som trots allt hade ett skönt ”Go” bestod denna gång av Peter Eisenschmidt, Anton Wikensten, Magnus Carlsson, Marcus Brodd, Mattias Strand, Pauli Kuikka och Daniel Langenes.

Andralaget spelade på Hårdtons EB-anläggning i Vänersborg och lyckades vinna hälften av sina fyra matcher. De som representerade föreningen där var Arne Abrahamsson, Curt Allstrin, Maria Benedek, Said Morell, Uno Hansson och Ulla Forsman, där den sistnämnda lyckade bäst med ett snitt på 24,3.