Andra omgången i inomhusserien Väst har avgjorts.

02 DEC 2014 22:33
Stark debut av Marielle.
  • Skapad: 02 DEC 2014 22:33

Askim spelar i division 1 och spelplatsen var EB-banorna i Vänersborg.

Efter att förra omgången varit utan både reserv och coach kunde vi nu ställa upp med fullt manskap. Förberedelserna såg olika ut då några hade spelat touren två veckor innan och man anlände vid olika tidpunkter. Vårt senaste nyförvärv Marielle Svensson var på plats redan torsdagen medan Peter, Gunnar, Marcus och coach Pauli kom under fredagen. Rasmus hade tågproblem men genom lift med husbil! sista biten nådde han Vänersborg lite före midnatt och vårt ankare Linus hade förhinder fredag och dök upp på lördag morgon. Träningen såg lovande ut då vi hade klart med alla dessänger och varven låg mellan 18 och 25 och alla såg stabila ut. Detta ledde till angenäma bekymmer för coach som inte var klar med formationen för laget förrän en kvart innan start.

Vi inledde serieomgången och motståndet stod Gullbergsbro 2 för. Vår starter Peter visade vägen med ett felfritt varv på 18 och då både Rasmus och Marielle gick in på 20 blev det en ohotad seger med ett bra lagvarv på 103 slag mot deras 123.

Nästa match var mot Skoghall och där flöt det inte på lika bra och ett byte gjordes då Marcus fick hoppa in för Peter som inte fick till det. Även om Brodd gjorde det bra och Linus 19 och Gunnar 20 var vi tyvärr aldrig riktigt nära då Skoghall fick till helgens enda blåa lagvarv och det blev en förlust med 110 mot 99.

Dagens tredje match var mot Kungälvs förstalag och tyvärr blev det en rätt stor förlust även här och då alla spelarna tappade lite mot sin motståndare blev det torsk med 8 slag. (113-105)

Lördagens sista match mot Uddevalla som hitills inte haft kapacitet att mäta sig mot de andra lagen i serien vilket var fallet även i denna matchen. Trots att vi åter igen gjorde ett tidigt byte och spelet var lite knackigt (förutom Marielle på 19) var segern aldrig i fara och vinsten skrevs till 112-124.

Söndag morgon och dags att möta Jönköping. Tyvärr kommer vi in fel i matchen och då vi gör vår spelmässigt klart sämsta insats får Jönköping vinna alltför lätt med 111 mot våra 119.

Match nummer två denna dag var mot serieledarna Gullbergsbro och vi har hela tiden en knapp ledning då bägge lagen missar en del, men försprånget krymper i slutet och med få banor kvar är det helt lika. Vårt ankare tar dock ett slag och när han som sista spelare i matchen ska slå in på bana arton vet vi att spik räcker för vinst med ett slag. Linus slår ett helt perfekt slag på fönstret och med den klockan inkasseras två poäng. (112-113)

Sista matchen är mot Kungälvs andralag och vi har hela tiden en lite ledning och med några banor kvar ser det klart ut men efter några snabba miss på slutbanorna lägger vi upp för Linus igen så att han måste sätta arton för vinst med ett. Även om det denna gång inte är perfekt klarar han åter pressen och spikar för ett 19-varv och gör så att vi får en ny tvåpoängare. (108-109)

Summering: Av de sju matcherna som vi spelade lyckades vi vinna fyra stycken varv de två sista. Det är väl knappt godkänt och tyvärr gick det inte lika bra som träningen då det endast var i första matchen vi inte hade ett för högt resultat i gruppen. Banorna i Vänersborg är ganska lätta och det är inte bra att gå över 23 och då vi har rödvarv i alla matcher utom första är det inte tillfredsställande spelmässigt. Vi borde haft lite lägre resultat och vi ligger nu sexa i tabellen men det är bara att köra vidare och vi ska inte glömma bort det viktiga att vi har roligt tillsammans när vi spelar och umgås.

Omgångens stjärna (i tuff konkurrens med Linus som var bäst i laget) går till Marielle som i sin debut för klubben visade upp ett bra och lugnt spel samtidigt om hon peppade övriga i laget.

De som representerade Askim denna gång var Peter Eisenschmidt, Marcus Brodd, Gunnar Bengtsson, Rasmus Schedin, Linus Sundström, Marielle Svensson samt coach Pauli Kuikka.