Andra omgången i svenska serien spelad

20 JUN 2014 17:39
Seriespel Division 1 Södra, omgång 2, Sjöviken EB 14-15 juni 2014.
  • Skapad: 20 JUN 2014 17:39

Andra omgången av svenska serien spelades i helgen och representationslagets gjorde en klart godkänd insats i division 1 södra med tanke på att laget var kraftigt försvagat.

Förväntningarna var som sagt inte så högt ställda och då träningen inleddes upptäcktes att ryktet om den nya europabanans svårighet var sann. Vi tränade på bra i solskenet och kände efter de två träningsdagarna att i alla fall när det gäller material och dessänger ligger vi i topp. Trots det insåg man att det skulle bli svårt att gå lågt då det finns många fallgropar. Vi sänkte oss också successivt under träningen från det första lagvarvet på 154 till 133 det sista. Notera att det alltså är lagsnitt runtomkring 28 på EB och som man förstår när man ser tävlingsresultaten, totalt endast 4 gröna lagvarv under hela seriespelet, var det en fruktansvärt svår EB- anläggning där man var nöjd med varv på 25-26....

Vi inledde mot serieledarna Jönköping och startade mycket bra och ledde matchen i början. Tyvärr började vi missa allihop och då endast Anton gick in på ett rödvarv med sin 25a blev det till slut lagsvart och storstryk 157-143.

Nästa match var mot hemmalaget Sjöviken och även här öppnade vi bra, men trots att vi sänkte oss markant räckte det inte förr att rå på motståndarna som vann med 9 slag. 145-136

Dagens tredje match var mot lokalkonkurrenterna och samarbetspartnern Gullbergsbro och en oerhört viktig batalj då vi vid förlust skulle bli indragna i bottenstriden. Återigen öppningar vi oerhört starkt och har en stor ledning då vi vid en förflyttning i mitten tappar hela försprånget. Men vi tog åter tag i taktpinnen och det var vi som styrde matchen, genom bland annat att startern Pauli efter missödet på hål i backe spikade sex av de sju sista och med låga rödvarv blev det till en seger med tre slag. 134-137

Lördagens sista match mot Kungälv 2 där vi hängde på bra i starten och matchen stod och vägde när vi tyvärr drar på oss två siffror samtidigt. Det blev för tufft då motståndarna samtidigt får in två grönvarv och en förlust 144-131

Inför söndagens spel pratade vi om att fortsätta gå ut och ha roligt och kämpa på för varann precis på samma sätt som på lördagen. För trots tre förluster var vi ändå med i varenda match och när det gäller dessänger och bollvall märks det tydligt att alla lag inte har lika bra koll som vi!

Perstorp stod för första motståndet söndag morgon och trots en som vanligt stabil start blev det på grund av missade slag lite överallt en rätt tydlig förlust med sexton slag. 149-133

Match nummer två denna dag var mot bottenlaget från Hisingen och där vi i samlingen inför matchen pratade om vikten av denna match som vi bara skulle vinna! På sedvanligt manér tar vi ledningen men med några tapp i mitten är tigrarna ifatt och förbi, men vi börjar spela riktigt bra då Gunnar drar åtta av de nio sista samtidigt som både Anton och Rasmus får till grönvarv. (våra två enda helgen). Vinst med klara 132 mot 145.

Sista matchen mot Malmö och den här matchen är länge väldigt jämn men på slutet missar deras spelare och då vi alla (enda lagvarvet utan nån svartrunda) går in på stabila rödvarv där Robert är bäst med sin 25a vinner vi med 10 slag. 132-142

Summering: Av de sju matcherna som vi spelade lyckades vi vinna tre stycken och våra två sista lagvarv var de bästa. Det blev alltså totalt 6 poäng, vilket vi är väldigt nöjda med, och det innebär att Askim ligger på femte plats i tabellen. Förutom de sköna poängen måste det också framhållas att vi hade det väldigt trevligt och det var en skön och gemytlig stämning i laget!

De som på ett förtjänstfullt sätt representerade Askim denna gång var Gunnar Bengtsson, Pauli Kuikka, Rasmus Schedin, Robert Skyttberg och Anton Wikensten.