Div 1, Inomhusserien 2013-2014. Omgång 2.

13 JAN 2014 22:15
I helgen har det spelats seriespel i division 1.
  • Skapad: 13 JAN 2014 22:15

I helgen var det åter dags för seriespel. Denna gång var det Vänersborg och Hårdtons EB som var spelplats. Laget var i mångt och mycket annorlunda formerat jämfört med förra året på samma ställe. Förutom coach Daniel och Peter och Pauli som var med förra gången hade nu både Gunnar, Oskar, Brodd och Skyttberg tillkommit.

Första matchen ställdes vi mot Tuve och tyvärr spelade inte våra startmän så bra och även ett byte gjordes. Matchen var dock jämn hela vägen och trots att Gunnar fick till karriärens hittills första 18-varv blev det tyvärr ändå en förlust med 113 mot 110.

Match nummer två stod Gullbergsbro för motståndet och där spelade vi stundtals riktigt bra och det kändes faktiskt redan från start att det skulle bli seger vilket det också blev. Gunnar fortsatte sitt fina spel men efter de inledande 29 första spiken blev det till slut en tvåa och då han fick en till på varvet blev Peter den med bästa varvet i matchen med sitt 19-varv. Det här visade sig också bli vårt lägsta lagvarv då resultatet skrevs till 104-109.

Nästa match var mot Kungälv 1, som var det lag som spelade slagmässigt klart bäst i helgen, och då vi missade lite för mycket var vi faktiskt aldrig riktigt med i matchen och förlorade till slut med 116 mot 106.

Eftersom det var bestämt att spela fyra varv på lördagen var dagens sista motståndare Jönköping. I denna matchen tar vi direkt tag i taktpinnen och hela laget spelar riktigt bra. Det här utnyttjar vi till fullo och det blir faktiskt en rätt komfortabel seger med sex slag och där både Marcus och Pauli går in på 20 och Gunnar gör ytterligare ett blåvarv. (105-111)

På söndagen var det tre matcher som skulle spelas och i vår första för dagen var det Skoghall som stod för motståndet. De får efter en jämn start ett litet försprång och trots Oskars 19-varv och Roberts perfekta inhopp med 12 raka spik kommer vi inte närmare och några kostsamma missar på slutbanorna gör att förlusten slutar på sex slag (112-106)

Nästa match är mot Göteborg och det här är en match som vi äger från början till slut även om det inte är så lysande spelmässigt. Det roligaste med denna match är att Robert, som är rätt ny på de hårda underlagen, är bäst i laget och får slå personbästa med sitt 20-varv. Vi vinner komfortabelt med 112 mot 120.

Vår sista match för helgen var mot Kungälvs andralag och då dessa inledningsvis spelar riktigt bra och vi har en rätt dålig start hamnar vi i ett jobbigt underläge. Vi kämpar på bra och jobbar oss sånär tillbaks bland annat tack vare Broddens 19, men motståndarna missar för lite för att vi ska ha en riktig chans och slutresultatet blir 110 mot 102.

Summering: Totalt 6 poäng och ett klart fall framåt och framförallt visade vi nu att vi trots att flera av de som på senare tid varit de ”ordinarie” spelarna inte var med är vi konkurrenskraftiga. Det mest positiva var att det finns glädje när vi spelar och att vi jobbar bra för varandra. Vi tycker väl allihop att det är en någorlunda godkänd insats även om det grämer lite att vi inte slog Tuve. Nästa omgång går av stapeln i februari på filten i Jönköping, men innan dess ska vi spela mer EB i Svenska Cupen som återigen spelas i Asarum.

De som denna gång representerade Askim var Peter Eisenschmidt, Gunnar Bengtsson, Marcus Brodd, Pauli Kuikka, Oskar Källberg, Robert Skyttberg, samt coach Daniel Langenes.