Foto: Said Morell Guldlaget

Division 1 nästa!

27 JUL 2012 19:09
Förstalaget lyckades genom en riktig rysare ta sig upp till division 1.
  • Skapad: 27 JUL 2012 19:09

För att vara lite ärlig så såg våra chanser att vinna serien inte överdrivet höga ut inför sista omgången av serien. Vi låg trea i tabellen med Växjö som ledde med fyra poäng och Göteborg som hade hemmabanor. Ändock så levde hoppet hela tiden och vi lade ner mycket tid på Göteborgs filtbana. För att citera Kloaken: "Jag har aldrig känt mig så väl förberedd på en anläggning inför ett seriespel som jag gör denna gång."

Redan i första matchen mot Kalmar gjorde vi då årets dittills bästa match, då vi verkligen spelade som ett lag på ett ypperligt bra sätt. Matchen vann vi dessutom. Stort. Sedan rullade vinsterna in ända fram till att vi mötte hemmalaget Göteborg och förlorade med fyra slag. Återigen såg det svårt ut att gå upp till ettan. Vad som krävdes då var att vinna vår match mot Uddevalla, samtidigt som Göteborg behövde förlora mot Växjö och samtidigt som vi behövde slå Göteborg med ett antal slag. Detta för att det då skulle avgöras på slagantal om vem som skulle få avancera uppåt. Efter en avslöjande titel om utfallet av tävlingen så är det kanske inte så svårt att förstå att det var just detta som hände. Vi gjorde vårt bästa lagvarv på 168 slag (33,6 i snitt) och blev då segrare i serien med 20 slag.

Resultat finnes här.

Skribent: Magnus Karlsson