Inomhusserien 2012-2013 omgång 3

25 FEB 2013 18:47
Tredje omgången i Inomhusseriens division 1 spelade helgen den 2-3 februari.
  • Skapad: 25 FEB 2013 18:47

Askim började lördagen planenligt med en seger mot norrmännen i Christiania (158-196). Match 2 var mot Kungälvs andralag och denna match var helgens bästa för laget med ett blått snitt och en klar seger (149-161). Följande match var det Kungälvs förstalag som stod för motståndet och tyvärr spelade laget knackigt och förlusten var odiskutabel (169-149).

Söndagen inledde Askim mot Göteborg och tyvärr var det återigen så att spelet inte stämde riktigt och vi inkasserade ytterligare en förlust mot denna klubb (163-159). Nästa match var mot Gullbergsbro och det var spelmässigt ett riktigt bottennapp men vi fick turligt med oss 2 poäng då deras slutman slog 5 slag på sista banan och vi vann med ett slag (171-172). Dagens näst sista match var mot serieledarna Skoghall och här fick vi en riktig lektion och det var tydligt att det skiljer en hel del mellan ett etablerat elitserielag och en nykomling i division 1. Storstryk är väl inte ett för litet ord i sammanhanget då förlusten blev hela 37 Slag (170-133). Helgen sista match skulle definiera om omgången skulle bli godkänd eller inte och Askim ställdes där mot det nyblivna elitserielaget Tuve och i denna match spelade vi mer som en enhet och man såg potentialen som laget har. Askim ledde halvvägs in komfortabelt och trots lite nervositet på slutet med några enkla missar var segern i hamn (157-160).

Slutsummering: Trots att laget inte nådde upp till någon högre standard och det märktes att mer träning behövs skrapade man ihop 8 poäng och ligger på fjärdeplats med samma poäng som trean Tuve och de lag man har framför sig är de tre elitserielagen. Nästa omgång går i Askimshallen och förhoppningen är då att spelet ska stämma bättre och målsättningen bör ju vara att klättra upp på tredjeplatsen.