Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Edin Askim, Kloten

Klubbresa och Maratontävling i Kloten, Schweiz

16 NOV 2012 16:19
En liten sammanfattning av klubbresan till Kloten.
  • Skapad: 16 NOV 2012 16:19

Eftersom årets säsong innebar avancemang till division 1 bestämde sig föreningen för en klubbresa. Tävlingen som passade oss bäst var partävlingen 30-timmars Maraton i Kloten, Schweiz den 11 november. Onsdag kväll var det dags för avfärd och lite innan midnatt var vi alla tretton framme vid hotellet där vi bodde. Torsdagen kände vi på banorna för första gången och själva hallen var väldigt välkomnade och trevlig. Tack vare förhandstipsen gick det första träningsvarvet relativt fort och efter några timmar kände vi att vi hade hittat rätt bland bollar och spelvarianter. Vi gick några varv där de flesta resultaten låg omkring 30-strecket. Torsdag och fredag innehöll en hel del träning och ett flertal räknevarv men den hanns också med en avstickare och sightseeing i Zürich, som ligger cirka 15 minuter resväg från Kloten. 


Tävlingen starttid var 07.00 på lördagsmorgonen och målsättningen bland våra deltagande lag skiftade lite, även om alla naturligtvis ville spela så bra som möjligt utifrån sina förutsättningar. På förhand fanns förhoppningar om framskjutna placeringar och till en början såg det bra ut för Pierre /Peter som låg i delad ledning efter 3 varv. Pierre och Peter höll ångan uppe rätt så bra men under småtimmarna tappade man tyvärr en del slag på konkurrenterna genom bland annat två rödvarv. Att man tappade stort på täten genom rödvarv illustreras väl av att David/Anton som spelade stabilt och blev näst bästa Askimspar med slutresultatet 29.0 i snitt kom på 36:e plats. 


Vinnare av den här tävlingen blev schweiziska laget Bruno Ruch / Daniel Moser som med  633 slag (26.3) vann två slag före det tyska paret Sascha Mark / Christopher Jack. Askim fick stå högt upp på ett ställe då Pierre/Peter hade flest spik i rad (11st) och Pierre fick näst sista varvet till helgens bästa varv med en 22-runda som lyfte upp dem från tionde till sjunde-platsen där man också hamnade efter att de 24 varven var spelade (646 slag och 26.9 i snitt). Övriga Askimspelare hamnade trots stundtals hyfsat spel längre ner i resultatlistan. Magnus/Marcus fick grönt snitt men hamnade ändå först på 43 plats. Övriga deltagare var Ulla, Said, Pauli, Daniel, Anders, Johan och så var Peter med som betraktare och hjälpreda.


För fullständiga resultat: se resultatsidan.

Skribent: Pauli Kuikka

Postadress:
Askims BGK - Bangolf
Askimsbadet, Askims Strandväg 14
43645 Askim

Kontakt:
Tel: 031286953
E-post: [saknas] Information

Se all info