Marielle historisk!

23 JAN 2015 14:01
Svenska Cupen EB har avgjorts.
  • Skapad: 23 JAN 2015 14:01

Vänersborg var spelplatsen för årets Svenska Cupen EB och Askim ställde upp med två fyrmannalag samt coacher.

Nytt för i år var att kvalspelet spelades enligt ”nationscupsmodell” vilket innebär att alla möter alla i gruppen och man får poäng för de lag man slår. Lagen blev indelade i 4 grupper om fem eller sex lag där de två främsta gick till A-final och övriga till B-final.

Askim2 hamnade i grupp D som innehöll sex lag och började med 98 och 90 slag på de första varven av de fem som skulle spelas. Det gav en fjärdeplats och en andraplats på rundorna och redan nu stod det ganska klart att Tantogården troligtvis skulle ta hem gruppen och att det skulle bli en hård kamp kring andra finalplatsen mellan de tre lagen Olofström, Gullbergsbro2 och Askim2.

Varv tre går vi på 97 slag och får endast tre poäng. Nästsista varvet behöver vi komma som sämst tvåa om chans för A-final ska finnas på avslutningsvarvet. Trots att vi åter går en runda på 97 räcker det med ett slags marginal till för en 8-poängare och inför slutrundan är det en öppen historia mellan de tre nämnda lagen då Askim och Olofström står på 23 poäng och Gullbergsbro på 25. Varvet blir en rysare mellan Olofström och Askim medan Gullbergsbroarna tidigt spelar bort sig och hamnar för långt efter. Vi har det i egna händer då vi i slutskedet leder knappt, mycket på grund av att Magnus och Gunnar fortsätter sitt finfina spel (detta varv 21 och 20). Tyvärr så missar våra två andra lite för mycket och genom bland annat en kostsam femma på bana 17 gör att Olofström vinner med tre över oss på vår 97a och tar andra A-finalplatsen.

Förstalaget hamnade i grupp B tillsammans med Jönköping, Göteborg, Örebro och Trollhättan. Man öppnade riktigt bra med tre 20-varv och en runda på 82 vilket innebar en fullpoängare. Varv två gick betydligt trögare för alla och hela 94 vilket ändå visade sig bli slaget av enbart Jönköping. Nu skulle de resterande varven enbart handla om vem av Askim och Jönköping som skulle vinna gruppen.

Varv tre går vår starter Peter 18 och resten följer upp bra och 81 slag ger en fullpoängare. Nästsista varvet i gruppspelet och här får Marielle till det och går sitt första 18-varv. Övriga spelar också rätt bra och slutresultatet blir 84, men tyvärr går Jönköping två lägre vilket innebär att inför finalvarvet står bägge lagen på 28 poäng. Här hamnar vi tidigt efter och vi gör även ett byte då David kommer in och även om han gör det bra och knappt missar något räcker det inte riktigt till då vi går 89 mot motståndarnas 86.

Denna match kommer dock kommas ihåg för något helt annat eftersom Marielle direkt efter sitt första felfria varv går ytterligare en 18-runda. Detta är även ett historiskt rekord då hon är första svenska dam att gå 18-18!

Det var det det här vi firade på kvällen och vi såg med tillförsikt emot finaldagen där andralaget skulle ställas mot hemmalaget Hårdton i B-slutspelets kvartsfinal. Representationslaget motståndare i A-slutspelet skulle bli elitserielaget Tantogården men i kvalspelet hade Askim haft 21,5 i snitt mot deras 21,6 så vi var inställda på en jämn match!

Slutspelet satte igång och Askim 2 mötte som sagt Hårdton 1 i B-slutspelet och vi hamnade tyvärr i underläge direkt vilket vi aldrig kunde hämta igen och trots et byte för att bryta mönstret var förlusten odiskutabel. (98 slag mot deras 90).

Lite senare var det dags för kvartsfinalen i A-slutspelet och Askim mötte antagonisterna Tantogården och det var en jämn och välspelad match den första halvan och mot slutet när tjugotalet av de 72 banor som skulle spelas hade vi en ledning på tre slag. Tyvärr för vår del blir det nu et flertal missar från alla håll och motståndarna får momentum och går förbi och tar ledningen. Bland annat på grund av att det senaste tillskottet i Askimströjan, Jens Bergström, spelar felfritt och går 18 gör att vi ändå håller oss kvar i matchen och med två banor kvar är det lika men tyvärr för vår del lycka motståndarna vinna matchen med ett slag. Lite bittert då vi länge hade matchen i vår hand...

Trots att vi inte lyckades nå så långt som vi hade förhoppningar om hade vi det trevligt i Vänersborg och det var väldigt kul att vara 12 stycken från klubben på plats och det vi mest tar med oss är att Jens kom in i klubben och spelade riktigt bra samt naturligtvis Marielles rekord!

Vi som deltog på Svenska Cupen EB 2015 var:

Peter Eisenschmidt, David Gustavsson, Linus Sundström, Marielle Svensson, Jens Bergström,Gunnar Bengtsson. Mats Eisenschmidt, Ulla Forsman, Magnus Karlsson, Anton Wikensten samt coacherna Daniel Langenes och Pauli Kuikka.