MOS- tävlingen Slottsskogen

24 APR 2013 20:39
Gångna helgen spelades det tävling på MOS- banorna i Slottsskogen.
  • Skapad: 24 APR 2013 20:39

Det här var sjätte året i rad det anordnades tävling här, men tyvärr var antalet deltagare inte tillfredsställande många.  Dock var både regerande och föregående års mästare med och i det fantastiska vädret njöt alla spelarena av underbar minigolf. Tävlingen spelades över fyra rundor och efter den första stod det klart att det fanns flera kandidater till slutsegern, bland annat de tvåfaldiga mästarna Pauli Kuikka, Askim, och Reine Niord, Gullbergsbro, fanns med i toppen. Inför finalvarvet hade dock Reine genom bra spel skaffat sig ett försprång med fem slag till tvåan Roger Niord, Gullbergsbro, och ytterligare sju till Pauli samt åtta till fyran Peter Eisenschmidt, Askim.

På finalvarvet fick vi se bra spel och en tangering av banrekordet då Jens Bergström, Tuve, gick in på 36 slag trots en 3-3 avslutning. Tyvärr för Jens del hade det innan detta gått trögt så han var inte med i slutstriden som stod mellan de fyra ovan nämnda. Peter lyckade genom bra spel och en 39-runda mot Paulis 41.a gå om honom och segra i herrklassen samt bli totaltvåa då Roger tappade till fjärdeplatsen totalt. Reines stora ledning gjorde att han relativt lätt kunde hålla undan men några slag hämtades in och segermarginalen blev till slut tre slag.

Till hösten spelas det MOS- tävling på Gullbergsbros banor som också är DM och den spelare som lyckas bli den sammanlagda segraren på bägge tävlingarna har ett extrapris att inkassera.Det ska bli spännande att se vem av de framgångsrika MOS- spelarna som ligger i täten som tar hem det priset om inte någon av de bakomvarande vill blanda sig in i leken.

Nästa tävling på MOS- underlaget som finns på schemat är WAGM i England och att någon av spelarna som presterade bra på denna tävlingen kommer ingå i det svenska landslaget är ganska troligt och ingen överraskning.