Mycket bra spel av Askim.

17 MAR 2014 23:14
Div 1, Inomhusserien 2013-2014. Omgång 4.
  • Skapad: 17 MAR 2014 23:14

I helgen var det dags för sista omgången i inomhusseriespelet 2013-2014.

Omgången avgjordes på Europabanan i våra nya lokaler i Grimmered. Trots att det var samma banor som i förra hallen kändes det som en ny anläggning, eftersom banorna till stor del är förändrade och även ordningen nu är annorlunda.

Första matchens motståndare var Gullbergsbro och vi fick en jobbig start med några siffror men trots det var matchen jämn hela tiden. Mot slutet låg vi ändå efter men med bra spel på de sista banorna lyckades vi komma ifatt och den oavgjorda matchen kändes därför nästan som en seger. (114-114)

Nästa match var mot Kungälv 1 och vi inledde bra och hade när knappt halva matchen spelats en ledning på hela åtta slag. Tyvärr tappade vi en handfull slag på fönstret och när motståndarlaget på de sista sju banorna totalt hade endast en tvåa lyckades de gå förbi och det blev en smärtsam förlust med ett slag eftersom vi trots allt hade chansen att knipa poäng. (115-114)

Dagens tredje möte stod ytterligare en elitserielag i form av Skoghall som motståndare. Första halvan av matchen spelade vi briljant med knappt någon miss överhuvudtaget vilket naturligtvis satte oss i ledarposition. Även i slutet spelade vi bra och när Pierre satte nytt banrekord med anläggningens första 18-varv stod vi som segrare med tre slag i en oerhört välspelad match (104-107)

Lördagens sista var mot Göteborg och här var det ingen tvekan om vilket som var det bästa laget då vi direkt tog ledningen och den ökade kontinuerligt och vi vann solklart bland annat på grund av att även Peter fick till ett 18-varv. (112-135)

På söndagmorgon var det direkt match mot Tuve och troligen avgörande för fjärdeplatsen och vi hade verkligen vaknat på rätt sida. Mycket stabilt och jämnt spel från hela laget och ytterligare en kassaskåpssäker vinst. (107- 121)

Andra matchen för dagen och Jönköping stod för motståndet. Här pratade vi innan matchen om att slå de skulle vara viktigt psykologiskt inför utomhussäsongen. Vi genomförde sedan matchen på ett bra sätt och även om motståndarna spelade bra spelade vi bättre och vann till slut övertygande. (107-113)

Sista matchen mot Kungälv 2 och vi fortsatte vårt fina spel och gav de aldrig chansen trots att de gjorde sitt bästa slagresultat i helgen. Med två blåvarv som avslutning för David och Pierre blev segermarginalen sex slag. (106-111)

Summering: Totalt fem segrar, en oavgjord och en knapp förlust mot elitserielaget Kungälv där vi ändå hade chansen. Förutom det sedvanliga med glädje och gemenskap var det en väldigt skön lagsamanhållning och vi spelade också stundtals helt lysande bangolf. Med ett lagsnitt på 21,9 och tre spelare topp sex på raka listan varav Peter (20.4) på andra och Pierre(19,9 i snitt!) på första var i en klass för sig kan man som coach inte vara annat än nöjd. Tyvärr var det för långt upp till medaljplatserna men målsättningen innan omgången att ta fjärdeplasten klarades av med stor tillfredställelse och det var tydligt att spelar vi på topp mäter vi oss med de bästa lagen i Sverige. Nu ser vi fram emot utomhussäsongen där första omgången i vår division1- serie avgörs på filten i Jönköping 10-11 maj

De som denna gång på ett förträffligt sätt representerade Askim var Peter Eisenschmidt, Gunnar Bengtsson, David Gustafsson, Linus Sundström, Pierre Zetterlund samt coach Pauli Kuikka.