Omgång 1, Div 1 Inomhusserien 2013-2014

14 NOV 2013 21:23
Strålande start men sedan platt fall.
  • Skapad: 14 NOV 2013 21:23

Inomhusseriespelets första omgång i division 1 spelade i helgen på filtbanorna i Alelyckan. Lördagen inleddes med träning några timmar där resultaten skiftade lite och det var svårt att sia om matchernas utgång. Första matchen mot Kungälv1 där matchen länge var jämn fast till motståndarnas fördel. På slutet vände vi dock mycket tack vare att vår fjärdeman Robert plockade fyra slag på bana 14 och att våra slutmän gick 29-26. (Vinst 149-153).

I andra matchen var det Göteborg som stod för motståndet och vi spelade inledningsvis bra och det känns riktigt stabilt då ledningen ligger mellan fem och tio slag. Då börjar vi plötsligt missa lite överallt och även om motståndarna inte spelar jättebra i sista rummet tappar vi där så många slag att vi åker på en bitter förlust med två slag. (Förlust 163-161).

Dagens tredje match var mot Gullbergsbro och nu fick vi uppleva det som tyvärr kom att känneteckna helgen, nämligen att några spelade bra men att det alltid blev ett eller två för höga resultat för att det ska räcka till vinst på den här nivån. (Förlust 164- 159).

Söndag morgon innebar match mot Skoghall där matchen länge var jämn och det svängde fram och tillbaks men tyvärr gjorde de ett ryck då vi runt hästskon tappade drygt en handfull slag. Detta blev för mycket och ännu en tung förlust med 169 slag mot deras 161.

Nästa match var mot Jönköping och där fick vi en fenomenal start med en nästan tvåsiffrig ledning direkt vilken i stor sett försvinner på bana sex, inslaget. Vi har dock matchen i egen hand då vi är i ledning hela tiden men då vi igen missar en massa på bana 18 blir det trots lite bättre spel överlag åter en klar förlust med 156 mot Tuves 150.

Helgens nästsista match var nu ett bottenmöte mot poänglösa Kungälv 2 vilket borde innebära vinst men trots att Anton nu visade att han har kapacitet med ett 25-varv blev det vårt sämsta lagvarv och med två svartvarv vinner man inte matcher. (Förlust 171-164)
Sista matchen mot Tuve och en viktig då vinst här skulle reda hedern lite grann och vi leder komfortabelt halvvägs in i matchen. Tyvärr blir det åter ett sådant läge att vi i ett svep tappar ett tiotal slag vilket Tuve tar vara på och är fyra före i mål. (Förlust 162-158)

Summering: 2 poäng av 14 möjliga får ses som klart underkänt och det som började strålande med bra spel och vinst i första matchen förändrades till osäkerhet och tyvärr var det alltid någon eller något varv som inte höll måttet. Men nu lägger vi det här bakom oss och ser framåt. Nästa gång är det på Ebn i Vänersborg och jag är övertygad om att det kommer gå bättre där!

De som denna gång representerade Askim var Peter Eisenschmidt, Gunnar Bengtsson, Rasmus Schedin, Robert Skyttberg, Anton Wikensten, Pierre Zetterlund samt coach Pauli Kuikka.

Omgångens stjärna går till Gunnar Bengtsson som gjorde en stabil comeback i förstalaget och förutom bra spel även var peppande och försökte lyfta laget. Ett speciellt omnämnande förtjänar Pierre som som vanligt var en ytterst stabil utpost och var bäst (delad) av alla helgens deltagare.