Omgång 2 inomhusserien

05 DEC 2011 02:48
Seriespelet i hemmahallen gav 7 poäng.
  • Skapad: 05 DEC 2011 02:48

Inomhusseriespelets andra omgång i division 1 spelade i helgen i vår egen hall vid Askims torg. Efter lördagens träning såg det lovande ut och i första matchen ställdes vi mot Göteborg där vi tog kommandot direkt och den ledningen behöll vi hela vägen in i mål mycket tack vare att våra två slutmän Magnus och Askimsdebutanten Pierre höll ihop det bra på slutet och segermarginalen blev två slag. (123 mot 125).

I match två stod Tuve för motståndet och trots att det till slut blev en förlust var det här en match där vi verkligen uppträdde som ett lag och försökte hjälpa varandra. Tyvärr räckte det inte då vi trots ett tappert försök, då exempelvis inhopparen Mattias satte alla sina sju slag, aldrig lyckade komma ifatt och resultatet skrevs till 121-116. Tredje matchen var mot Uddevalla och nu spelade vi mer likt som vi gjorde på träningen (då startmännen Peter och Daniel gick in på 23 och 21 och ankaret Pierre gjorde helgens bästa varv med 19) och gav inte motståndarna skuggan av en chans då vinsten blev övertygande 111 mot 142, och två poäng till införskaffades.

Fjärde omgången ställdes vi mot serieledarna Kungälv som spelat klart bäst hittills. Matchen var i starten en tät historia och något enstaka slag åt varsitt håll plockades och då en tredjedel av matchen spelade hade vi hamnat två slag efter.  Då tog vi fram vårt bästa spel och på två, tre förflyttningar hade vi nästan inte en bom medan motståndarna missade lite och plötsligt hade vi ryckt åt oss en ledning på hela fyra slag. Något som var karaktäristiskt för denna matchen var jämnheten i spelet och under den sista delen hände det inte speciellt mycket och när sista man spelade in 18 var vinsten säkrad med tre slags marginal. Slagantalet  och resultatet blev 116 mot 119.

Helgens sista match för vår del nalkades och nu var det Gullbergsbro som stod för motståndet.  Vi tog genast tag i tyglarna i matchen och hade en klar ledning länge som tyvärr inte höll hela vägen efter en olycksalig avslutning, som innebar att fyra slags försprång förbyttes till lika när de två slutmännen hade ett fåtal banor kvar. Dessa lyckades dock behålla skärpan och en poäng till vardera laget blev det till slut då bägge stannade på 123 slag.

Summering:
7 poäng av 10 möjliga får ses som godkänt men det mest positiva var att vi verkligen spelade som ett lag i alla matcher. Vi försökte verkligen hjälpa fram varandra hela tiden och att vi slår elitserielaget Kungälv är ju en fjäder i hatten. Precis som innan ligger vi trea i serien och som slutord kan jag säga att vi hade en mycket trevlig helg med en god sammanhållning och att man på tävlingsdagen kan ta fram ett spel på en bana som inget lag känner till är ju en humörhöjare det också..  :)

De spelare som denna gång representerade Askim var Magnus Carlsson, Peter Eisenschmidt, Pauli Kuikka, Daniel Langenes, Mattias Strand och Pierre Zetterlund.

Andralaget spelade på filten i Alelyckan och de som var på plats där Arne Abrahamsson, Curt Allstrin, Maria Benedek, Said Morell, Uno Hansson, Marita Svensson, Roland Svensson och Ulla Forsman där den sistnämnda lyckade bäst med ett snitt på 34,3.