Seger för ett Askimspar i årets EB-maraton i Munktell.

23 JAN 2014 23:50
Pierre och Peter vann!
  • Skapad: 23 JAN 2014 23:50

Helgen 18-19 januari spelades den numer traditionella parlagsmaratonen på europabanorna i Munktellarenan, Eskilstuna. Av de 54 par som ställde upp i tävlingen deltog Askim med tre lag som bestod av Anton Wikensten/Gunnar Bengtsson, Pauli Kuikka/Rasmus Schedin och Pierre Zetterlund/ Peter Eisenschmidt.

Tävlingen blev en fin framgång för klubben. Anton och Gunnar hamnade strax utanför finalen (för de 18 främsta paren) på en fin tjugonadraplats, med stundtals bra spel och Gunnar fick även till en 18-runda. Paret Kuikka/Schedin lyckades i år ta sig till final och slutplacering som sjuttonde, främst på grund av mycket bra spel av Rasmus som var åtta på den raka listan.

Men det som framförallt var glädjande var att ett par ifrån föreningen slutade som totalsegrare. Pierre och Peter fortsatte sin fina svit tillsammans (fjolårstvåor och segrare 2012) då man segrade i år igen! Denna gång var man efter de 24 spelade varven helt lika med paret Björnberg/Raesola från Tantogården men vid sudden avgjorde Pierre (som för övrigt var den som spelade nästbäst av alla i  hela tävlingen efter den kanske bäste bangolfaren i världen just nu; Filiph Svensson) på bana två till Askimsparets fördel.

Vi gratulerar med glädje våra spelare till denna framgången!