Svenska Serien division 1 södra omgång 2, Askim Betong

Serieomgång 2

12 JUL 2016 21:28
Hemmaplan i andra omgången av division 1 södra var tänkt att ge oss bra utgångsläge inför sista omgången i Kungälv. Det blev dock inte som vi tänkt oss då vi endast fick med oss sex poäng.
  • Skapad: 12 JUL 2016 21:28

Hemmaplan i andra omgången av division 1 södra var tänkt att ge oss bra utgångsläge inför sista omgången i Kungälv. Det blev dock inte som vi tänkt oss då vi endast fick med oss sex poäng.

Efter att ha tagit åtta poäng i Olofström hade vi ett bra utgångsläge inför andra omgången på vår hemmabana vid Askimsbadet. Serien var jämn och vi var endast fyra poäng bakom ledaren Olofström, mot vilka vi ställdes mot i första matchen. Vi genomförde matchen på ett bra sätt och vann komfortabelt med tolv slag, 141­-153 (28,2). Första matchen skulle också visa sig bli vår bästa sett till genomförandet och resultatet.

I nästa match väntade Gullbergsbro som vi visste kan spela bra på betong. Inget av lagen visade någon toppklass över lag och med våra 155 slag (31,0) slag fick vi se oss besegrade med sju slag.

I tredje matchen väntade Kalmar. Nykomlingarna Kalmar presterade sin bästa match för helgen, 158, men vi ryckte upp oss rejält och tog oss åter igen ner på 141 (28,2) vilket gav oss två nya poäng med 17 slags marginal.

Dagens sista match var den mot Nässjö. Nässjö låg två poäng före oss inför omgången vilket gjorde det hela till en nyckelmatch för båda lagen. Matchen var jämn men vi lyckades inte få till spelet fullt ut (trots Linus 26­varv). Nässjö däremot spelade sin resultatmässigt bästa match för helgen och resultatet skrevs till 147­150 (30,0). En tung dag för laget och stämningen var dämpad när dagen summerades.

Söndagens första match var den mot Kungälv. Vi var givetvis revanschsugna från lördagen, men Kungälv hade avslutat med två riktigt fina varv (139, 135) dagen innan och vi visste att det skulle krävas bra spel för att hänga med. Vi lyckades aldrig få ett grepp om matchen och förlusten skrevs till sex slag, 146­-140 (29,2). Kungälv visade under helgen prov på bra spel och var helgens giganter med full pott.

Näst sista matchen ställdes vi mot Jönköping. Matchen var jämn och Peters 24­runda visade sig behövlig. 144­-144 (28,8) slutade det och en poäng till vardera lagen. Helgen avslutades mot BGK Linjen från Landskrona. Matchen var mycket jämn in i det sista och nerverna gjorde sig påminda under de sista banorna. När Anders Brandt slog in sista bollen med ett spikrakt slag var matchen oavgjord, 144­144 (28,8), vilket också var Linjens bästa resultat för helgen.

Trots näst bäst slagantal under helgen (1021, 29,2) lyckades vi alltså inte få med oss mer än sex poäng. Matchspel är en konst och vi får utvärdera helgen och oss själva för att prestera när det behövs som bäst.

Tabelläget inför sista omgången ser därför svårt ut för vår del. Vi ska däremot visa hur bra vi kan spela EB och ta fram spelet från svenska cupen. För med totalt sett bäst slagantal i serien tillhör vi definitivt den övre halvan i serien!

Vi som representerade klubbens färger i Askim var: Daniel Langenes (coach), Andreas Carlsson, Peter Eisenschmidt, Linus Elek, David Gustavsson, Rasmus Schedin och Fredrik Wallin.

Skribent: David Gustafsson