Silver till Askim i Svenska Cupen!

10 JAN 2016 16:47
Medalj till föreningen i Svenska Cupen 2016.
  • Skapad: 10 JAN 2016 16:47

I dagarna spelades Lag-SM på EB, i bangolfhallen i Asarum.

Askim ställde upp med 2 lag samt coacher och de största förhoppningarna på en framskjuten placering ställde naturligtvis på förstalaget, även om man hoppades på att andralaget skulle skrälla.

Tisdagens kvalspel blev inte så nervkittlande då det enbart handlade om placeringarna och Askims båda lag hamnade i samma grupp. Det visade sig att Skoghall vann gruppen klart med Askim 1 på andra plats medan Askim 2 spelade till sig placeringen före jumbon Gullbergsbro.

De askimare som spelade bäst under kvaldagen var nyförvärvet Fredrik Wallin och andralagets David Gustafsson på 22,0 respektive 22,2 i snitt.

Onsdagens finalspel började med att Askim 2 mötte hemmalaget Asarums förstalag och då man inte kom upp i nivå blev det en tydlig förlust i åttondelen.  Askim 2 bestod av Gunnar Bengtsson, Mats Eisenschmidt, Ulla Forsman, David Gustavsson, Said Morell samt lagledare Pauli Kuikka

Desto bättre gick det för Askim 1 som i sin åttondelsfinal besegrade Sjöviken 2 med åtta slag (91-99). Kvartsfinalens motstånd stod Olofström 1 för och i en hyfsat jämn match vann Askim med 87 mot 91. I semifinalen var det dags för föreningsrevansch då man mötte andralagets banemän Asarum 1 och nu spelades det riktigt bra bangolf. Med finaldagens allra lägsta lagsnitt på 20,25 (81) vann man med sex slag mot blekingegänget.

Dags för final och det blev faktiskt så att två lag från samma kvalgrupp blev finalparet eftersom det var förhandsfavoriterna Skoghall som askimarna skulle tampas med. Tyvärr kunde man inte upprätthålla det fina spelet från semifinalen och då alla gick något slag för högt uteblev den intensiva kampen och värmlänningarna (även om 75 % av laget är från syd..) tog hand om guldet.

Men ett silver till Askim måste vi se som en stor framgång och de som stod för den bedriften var:

Andreas Carlsson

Fredrik Wallin