Sista omgången av inomhusserien avslutad

09 MAR 2015 09:50
Under helgen så avgjordes den fjärde och sista omgången av västsvenskas inomhusserie. Askim har deltagit med ett lag i i den första divisionen och låg inför den sista omgången på en femte plats tätt följda av Kungälvs andralag.
  • Skapad: 09 MAR 2015 09:50

Inför träningen så hade vi ett antal bollval från förra året samt ytterligare några nyheter som framkommit på senaste tiden att ta ställning till. Ca 2/3 av banorna var dock av karaktären att inga speciella bollar krävdes.
Vi avverkade 4-5 räknevarv under fredagen där de första varven låg på höga gröna snitt. På lördagen avverkades ett sista  räknevarv där 31,17 var snittet.
I första matchen ställdes vi mot giganterna och ledarna av denna serie, nämligen Skoghall. Det var en jämn inledning där vi vid nåt tillfälle hade några slags ledning men när de långa backbanorna vid bana 6 tog vid förlorade vi sakta slag för slag. Trots hyfsade 157 slag fanns inte så mycket att göra åt den uteblivna vinsten där det skiljde 11 slag i mål.
David blev varvbäst på 27 slag.

Matchen efter gick mot Gullbergsbro 1 som i dåläget låg fyra. Detta tydde på att det skulle kunna bli en jämn match mot oss på femteplats men icke sa Nicke. Vi kollapsade totalt spelmässigt och gick in på 180 slag medan G1 mäktade med 152 slag.
David blev varvbäst på 28 slag.

Då var det dags att rannsaka sig själv och slicka såren efter den matchen. Någorlunda väl gick det och mot seriejumbon Uddevalla som stretade emot väldigt bra och länge fick vi ner siffrorna till 167 slag med en 8-slagsvinst som följd.
David blev varvbäst på 28 slag.

Nu hade vi hittat tillbaka till lite av spelet men ställdes då mot hemmafavoriterna Jönköping. Vi var med i starten och hade t.o.m. nån mindre ledning men när de tunga banorna började visade Jönköping hur väl de kan sina banor och det blev mer eller mindre spel mot ett mål. Jönköping gick in på mycket goda 140 slag och vi stod där 36 slag efter. Ett tråkigt minne var att vi tappade 14 slag på en lagförflyttning.
Varvbäst blev Marielle på 30 slag.

Söndagen kom och med den en härlig frukost, en liten morgonpromenad med hela laget men också en inställning på att visa upp oss från en spelmässigt betydligt bättre sida. Första chansen till detta kom mot självaste Kungälv 1. Göteborgsregionens för närvarande enda representant i Elitserien hade naturligtvis tänkt sig annat och lät oss inte riktigt få rycka trots vårt goda spel. Någonstans med ca 10-15 banor att spela om kvar hade vi en ledning på 11 slag. Nu blev det lite nervigt och Kungälv visade upp sin skärpa. Vi lyckades dock att hålla i det hela och gick in på 154 slag vilket var vårt bästa lagresultat under helgen. Segermarginalen blev till slut 4 slag.
Varvbästa blev Robert och David på 28 slag.

Gullbergsbro 2 stod därefter på matchschemat. Vi började lite knackigt utan att kunna rycka ifrån. I mitten av matchen så slapp det dock in ett antal slag till vår favör och vi var uppe på en tvåsiffrig ledning. Vi tappade lite på slutet och gick imål på 172 slag. Dessbättre för oss använde våra motståndare 177 slag.
Varvbäst var Jens på 28 slag.

Efter två segrar på en dag kände man att det kanske skulle smaka bra med en tredje. Kungälvs andralag hade dock efter spelhelg där vi dragit ifrån och säkrat femteplatsen tänkt sig något helt annat som avslutning. Matchen var länge ganska jämn men strax efter mitten tog Kungälv tag i matchen och gav oss inte en chans att få nåt tillbaka. 179 slag gick vi in på och det var naturligtvis inte ett vinnarresultat. Stryk blev det med 9 slag.
Varvbäst var Marielle på 31 slag.

Sammanfattningen av helgen är väl att vi behöver lära oss att knyta ihop säcken lite bättre vid ledning. Var och en sitter säkert hemma och rannsakar sig själv över vad man kunde gjort bättre. Helt klart kändes det som om vi inte hann hitta ett stabilt spel som kunde hålla genom hela helgen. Ett mycket bra möte på lördagskvällen med öppna åsikter om allt kan komma att bli givande för hur säsongen artar sig senare.

Slutresultat av inomhusserien 14/15.

Skoghall BGK

BGK Jönköping

Kungälvs BGK 1

Gullbergsbro BGK 1

Askims BGK

Kungälvs BGK 2

Gullbergsbro BGK 2

Uddevalla BGK

Omgångens spelare: David Gustavsson med 30,4 i snitt.

Laget bestod av Jens Bergström, Mats Eisenschmidt, Peter Eisenschmidt, David Gustavsson, Robert Skyttberg, Marielle Svensson och Daniel Langenes som coach.

/Jens

Skribent: Robert Skyttberg