Askim2, Seriesegrare 2015

Svenska serien omgång 3, Perstorp BGK och Göteborg BGK.

14 SEP 2015 15:13
Det har nu gått närmare två månader sedan den tredje och avslutande omgången av svenska serien spelades. För laget i division 1 södra var spelplatsen filten i Perstorp medan laget i division 3 södra C avslutade på Göteborgs filtbanor.
  • Skapad: 14 SEP 2015 15:13

Perstorp BGK, 18-19 juli.

Med två mycket väl genomförda omgångar i ryggen åkte vi ner till Perstorp som serieledare med fyra poäng till godo på tvåan Kungälv och hela sex poäng ner till trean Sjöviken. Vi visste att det skulle bli en tuff omgång då många av lagen är bra på filt, inte minst de skånska lagen från trakterna.

För att sammanfatta spelhelgen i korthet så ledde resultaten i matcherna och i förlängningen tabellen till att vi flera gånger under helgen kastades mellan hopp och förtvivlan. Inför sista matchen hade vi endast spelat in fyra poäng och hade nu inte avgörandet i egna händer. Tack vare att Gullbergsbro lyckades prestera helgens bästa resultat (delat med Perstorp) på 155 slag och vinna mot Sjöviken i nästa sista matchen gav det oss ytterligare en möjlighet att vinna serien. Då krävdes dock vinst mot Kungälv i sista matchen. Vi kämpade länge och väl, men föll till slut på målsnöret. Det hela slutade med en tredjeplats i tabellen med 29 inspelade poäng, samma som ettan Sjöviken och tvåan Kungälv (bättre slagantal).

Som sagt har det nu gått närmare två månader sedan omgången spelades. Jag tror att vi alla behövde lite tid att smälta omgången då det blev inte som vi hoppats och trott på. Den här gången räckte vi inte till hela vägen fram och just när det sker är det tungt att stå på förlorarsidan, inte minst när det var så nära som det var.

Det gäller dock att blicka framåt när det inte går som man vill, eller ibland bakåt. Säsongen 2012 var det omvända roller. Då var det vi som jagade Växjö från vår tredjeplacering i division 2 södra B inför sista omgången som avgjordes på Göteborgs filt. Vi gjorde, i min mening, en av våra absolut bästa omgångar någonsin. Vi tog igen de fyra poängen som skiljde oss åt och och vann serien på 20 poäng, samma som tvåan Göteborg och trean Växjö.

Sammanfattningsvis gör vi, sista omgången till trots, vår bästa säsong både poäng- och placeringsmässigt sedan återkomsten till division ett 2013. 29 inspelade poäng fördelat på 14 vinster, 1 oavgjord och 6 förluster och en tredjeplats i tabellen. Detta samtidigt som vårt andralag vinner division tre vilket visar på att föreningen har en bredd som lovar gott inför framtiden.

Det finns mycket bra att ta med sig till inomhussäsongen och bygga vidare på inför nästa års utomhusserie. Jag är övertygad om att sista omgången i längden kommer att stärka oss som lag och göra att vi nästa gång vi hamnar i en liknande situation når hela vägen fram.

De som representerade Askims BGK i Perstorp var: Coach Daniel Langenes, Marielle Svensson, Marcus Brodd, Peter Eisenschmidt, Jens Bergström, Linus Sundström samt David Gustavsson.

Avslutningsvis vill jag gratulera Sjöviken till seriesegern och önska dem lycka till i Elitserien nästa säsong.

David Gustavsson, Askims BGK.

Göteborg BGK, 18-19 juli.

Det gick mycket bra för Askim 2 i seriespelets sista omgång.

Vi hade ett rätt starkt manskap på plats och målsättningen var ju givetvis att ta hem segern då vi innan låg på förstaplats med fyra poängs ledning till jagande Borås och Hårdton.

Det började bra med vinst mot Strömstad men då vi i andra matchen förlorade mot Borås öpnade serien upp sig lite. Programenlig vinst mot Uddevalla 2 följde och samtidigt överraskade Strömstad genom att slå Hårdton vilket skulle visa sig hjälpa oss. I fjärde omgången var Askims motståndare Göteborg 2 och då vi spelade riktigt bra i matchen riktades lika mycket fokus på matchen Hårdton-Borås då vid vinst för de förstnämnda skulle vi ha ett ointagligt fyrapoängsfösprång inför sista matchen. Så blev också fallet och nu stod vi som seriesegrare men vi ville ju naturligtvis slå Hårdton i sista matchen, men då vi inte kom upp i spelstandard förlorade vi tyvärr matchen ganska klart. Trots förlusten var det glada miner och segermiddag följde!

De som representerade Askims BGK i Göteborg var: Mats Eisenschmidt, Gunnar Bengtsson, Ulla Forsman, Pauli Kuikka, Said Morell samt Robert Skyttberg.

Avslutningsvis ser vi fram emot spel i division 2 nästa säsong och hoppas att många spelare vill vara med att konkurrera om platserna.

Pauli Kuikka, Askims BGK.