Svenska Bangolfförbundet

Det har varit långa och innehållsrika dagar i den tyska staden Murnau. Imorgon startar tävlingen för spelarna och vi hoppas på goda prestationer.

Utbildningshelgen 2022

(2022-08-03 17:06)
Kursavgiften tillbaka via Återstartsstödet.

SM Betong 3-4/9

(2022-08-01 14:25)
Nu har vi publicerat inbjudan till SM i Betong som spelas hos Skoghalls BGK

Nu finns inbjudan publicerad till SM Betong 3-4/9-2022.

Jill Spets heter segraren i matchspelets A & B-klass och hon imponerade stort redan under kvalvarven då hon fick till ett snyggt 29-varv!

Albin Leanders, Jill Spets, Turbo Temmel, Hilda Gustavsson Ekebom och Matteus Lundin tog alla GULD i sina respektive klasser i slagspelet på USM igår!

Strax går "startskottet" för 2022 års USM och här är några av ungdomarnas tankar inför tävlingen.

U-SM ÄR INVIGT!

(2022-07-28 10:27)
Igår var det invigning av U-SM, idag tränas det för fullt och imorgon startar tävlingarna i Hofors.

Seriesegrare i division 1 Norra blev Örebro BGK som alltså spelar i Elitserien nästa säsong!

Sista omgången i division 1 södra blev helt avgörande för vem som skulle gå upp i elitserien, spela i elitettan, samt degraderas till div 2. Med andra ord var det en dramatisk avslutning i Borås.

Det blev hemmaklubben som till slut knep guldet i den avslutande 5-manntävlingen vid OT-SM. (Denna gången ska inte Stefan Viberg glida in i Örebrolaget av misstag i texten som på 3-manna, vilket blev lördagens snackis.)

OT-SM individuellt är slut. Eller som Stefan Wigö sa, ”när OT-SM äntligen blev av efter flera år av väntan, så känns det ändå som att den här veckan har gått fort”.

3-MANNA OT-SM AVGJORT

(2022-07-15 20:35)
Tredje dagen vid oldtimers-SM innebär avgörande i lagtävlingen och kval i de individuella klasserna inför finalen. Under dagens spel slapp deltagarna nästan regnet helt, som störde en del av gårdagen.

Då var de fasta speldagarna klara för inomhus säsongen 2022-2023

Ännu en fin sommardag med lite svalkande vind bjöds deltagarna på under andra dagen, till en början. Under eftermiddagen kom dock regnet med flera regnuppehåll, som drabbade herrveteranerna efter att de andra klasserna hade spelat klart.